nieuws

RTP aan de slag met miljoenenklus van Electrabel

bouwbreed

RTP Elektrotechniek uit Afferden begint binnenkort met de aanleg van de technische installaties voor de nieuwe biomassacentrale van Electrabel in Nijmegen. Een miljoenenklus, die eind dit jaar al klaar moet zijn.


Het is voor RTP, dat sinds 1970 actief is voor de Nijmeegse energiecentrale, een van de grootste opdrachten ooit. Electrabel is begonnen met de bouw van een nieuwe centrale om meer biomassa, waaronder houtpallets, bij te stoken. Daarmee wordt de uitstoot van CO2verminderd. De houtpallets worden met duwbakken over de Waal aangevoerd en via transportbanden naar twee grote, nieuw te bouwen buffersilo’s vervoerd. RTP ontwerpt en realiseert hiervoor de voedingssytemen en de procesinstallaties, maar verzorgt ook de gebouwgebonden installaties, zoals verlichtings- en communicatiesystemen. RTP Elektrotechniek voert het werk uit in opdracht van het Belgische Geldof Metaalconstructie, die de bouw van de biomassacentrale turn-key heeft aangenomen. “We zijn nu bezig met de engineering en de inkoop van materialen”, zegt Peter de Waal van RTP. “De klus is bijzonder vanwege het groene karakter, maar ook vanwege de omvang en de tijdsdruk. Vooralsnog ligt het werk op schema, er moet alleen in de vakantie wel worden doorgewerkt.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels