nieuws

Rotterdam koopt tuinbouwgrond

bouwbreed Premium

De Rotterdamse gemeenteraad is akkoord met de aankoop van 70 hectare tuinbouwgrond in Ridderkerk voor 90 miljoen euro

Rotterdam wil in samenwerking met de gemeenten Ridderkerk en Barenrecht een nieuw bedrijventerrein ontwikkelen in het gebied. Het zou gaan om havengerelateerde bedrijven, maar ook om bedrijven met een link met de tuinbouw. Het nieuwe bedrijventerrein zou daarmee aanhaken bij de naastgelegen groente- en fruitveiling The Greenery. Het is de bedoeling dat 28 glastuinders in het gebied hun bedrijfsactiviteiten dit jaar al staken en op 1 mei 2011 de grond schoon opleveren. Rotterdam beschouwt de Ridderkerkse polder als alternatief voor de Hoekse Waard, sinds het kabinet in 2007 een streep zette door plannen voor nieuwe bedrijventerreinen in dit gebied.

Reageer op dit artikel