nieuws

Overleg Duitse bouw-cao smoort na drie ronden

bouwbreed

De onderhandelingen over de Duitse bouw-cao zijn na drie overlegronden vastgelopen

Vakbond IG Bau vraagt bemiddeling aan onder leiding van oud-minister Wolfgang Clement.
IG Bau zet in op een loonsverhoging van 6 procent en opheffing van de verschillende cao-tarieven voor het oosten en westen des lands.
Volgens voorzitter Klaus Wiesehügel van IG Bau betekenen de huidige voorstellen van de werkgevers een loonsvermindering voor 60 procent van de bouwvakkers in de nieuwe deelstaten. Bij het vastlopen van de cao-onderhandelingen zijn in Duitsland de vakbonden – alvorens naar het stakingsmiddel te grijpen – verplicht tot een bemiddelingsronde. Aan het overleg nemen vier vertegenwoordigers van IG Bau en ieder twee van de werkgeversorganisaties Bauindustrie en Baugewerbe deel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels