nieuws

Ook laatste stuk N57 kan worden aangelegd

bouwbreed

Het begrotingstekort voor het Veerse deel van de reconstructie van de N57 op Walcheren is weggewerkt

De provincie Zeeland en minister Eurlings zijn het eens over de financiering van het laatste deel van de reconstructie tussen Gapinge en Vrouwenpolder. Zeeland betaalt ruim 2 miljoen euro, het Rijk de rest. Daarmee is volgens gedeputeerde T. Poppelaars de uitvoering gewaarborgd. Hij verwacht dat de werkzaamheden in 2010 kunnen beginnen, aansluitend aan het gedeelte bij Middelburg dat nu wordt aangepakt. Eind 2011 moet de vernieuwde N57 op Walcheren klaar zijn.
De N57 tussen de Veersedam en de A58 wordt opnieuw ingericht om de weg veiliger te maken en de doorstroming te verbeteren. Er komen gescheiden weggedeelten voor langzaam en snel verkeer, het verkeer wordt om Middelburg heen geleid. De financiering van de reconstructie in Middelburg was al geregeld.

Reageer op dit artikel