nieuws

Omzet ArcelorMittal vrijwel gehalveerd

bouwbreed Premium

Staalreus ArcelorMittal is in het eerste kwartaal tegen een verlies aangelopen van 1,1 miljard euro

Analisten voorspelden dat de pijn half zo groot zou zijn. De omzet daalde met 32 procent vergeleken met het vierde kwartaal van vorig jaar tot 15,1 miljard dollar. Ten opzichte van een jaar eerder halveerde de omzet vrijwel. In het eerste kwartaal van 2008 bedroeg de omzet 29,8 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat daalde met 82 procent tot 883 miljoen dollar.
De scherpe winstval hangt samen met de productie- en prijsverlagingen die het staalconcern doorvoerde om de economische crisis het hoofd te bieden. De productie werd tot 50 procent verlaagd en de prijzen gingen tot 40 procent omlaag. ArcelorMittal wil de verlaagde productie voorlopig handhaven. Het nettoverlies hangt vooral samen met 1,2 miljard dollar aan afschrijvingen.
Het staalconcern voorspelt voor het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat van 1,2 miljard tot 1,5 miljard dollar. Het bedrijf ziet mogelijkheden om de prijzen te verhogen op grote markten en producten.

Reageer op dit artikel