nieuws

Nieuwe skyline voor Franeker

bouwbreed Premium

Franeker Een getuide brug voor voetgangers en fietsers moet mede het beeld van Franeker gaan bepalen

De brug maakt deel uit van het Hitzumer Binnenpaed en overspant de nieuwe zuidelijke rondweg. Aannemers Schuurmans Betonbouw uit Harlingen en constructiebedrijf Hillebrand uit Middelburg moeten volgens de planning op 1 juli het ontwerp gereed hebben dat Witteveen+Bos maakte in opdracht van de provincie Friesland. Eind deze week laat Schuurmans de druklaag storten. Zodra die is uitgehard worden de leuningen gemonteerd en de tuikabels afgespannen. Hillebrand maakte de 28 meter hoge pyloon in Middelburg en liet die met een vrachtwagen naar de locatie brengen. Straal- en schilderbedrijf N. Bouman uit Hoogeveen bracht er thermisch een laag aluminium op aan. Haitsma Beton uit Kootstertille leverde de 40 meter lange prefab betonnen liggers.
Foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen,
tekst: Jean Quist

Reageer op dit artikel