nieuws

Nieuwe ontslagronde bij NCC na mager kwartaal

bouwbreed

Het Zweedse concern NCC heeft in het eerste kwartaal 32 procent minder orders geboekt dan in dezelfde periode van vorig jaar

De orderinggang beliep ruim 800 miljoen euro. Concreet krap 400 miljoen minder dan in 2008. Volgens topman Olle Ehrlén schrapt het bedrijf daarom dit najaar nogmaals een aantal arbeidsplaatsen. Dit volgt op een ontslagronde die recent een half jaar geleden werd doorgevoerd, want bij de marges wil het concern geen verdere concessies doen.
Harde cijfers ten aanzien van de arbeidsplaatsen kan de NCC-baas echter nog niet noemen. “Het ziet er regionaal niet overal hetzelfde uit en ook voor alle bedrijfsonderdelen ligt de zaak niet gelijk,” verklaart Ehrlén, die verwacht dat ook 2010 nog een moeilijk jaar zal blijven. Het operationele resultaat belandde in de eerste drie maanden in de min voor rond de 23 miljoen euro, waarbij de asfaltdivisie het er het slechtst afkwam met afzonderlijk bekeken een negatief resultaat van ruim 40 miljoen.
De omzet kwam op 1,2 miljard euro tegen 1,3 miljard in 2008.

Reageer op dit artikel