nieuws

MWH: contract voor afvalcentrale in Ierland

bouwbreed

MWH Noord-Europa heeft een contract met Indaver getekend voor de bouw van de eerste gemeentelijke energy-from-waste installatie in Meath nabij Dublin

De totale opdracht heeft een waarde van 130 miljoen euro. De installatie zal 200.000 ton huishoudelijk afval per jaar verwerken en gaat 20.000 gezinnen van elektriciteit voorzien.
Indaver is een groot Belgisch-Nederlands bedrijf in afvalbehandeling en is actief in België, Nederland, Duitsland, Portugal, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De opdracht die MWH heeft gekregen voor de engineering, vertegenwoordigt een waarde van circa 3 miljoen euro.
De voornaamste taken van MWH zullen bestaan uit procesontwerp, 3D-integratie voor alle procesinstallaties en gedetailleerd ontwerp van de stoomcyclus met turbine. De installatie zal operationeel zijn in 2011 en moet bestaan uit een afvalbunker, een roosteroven, een stoomketel, een rookgasreiniging, een stoomcircuit met turbine en de elektriciteitsproductie.

Reageer op dit artikel