nieuws

Meiny Prins doet oproep aan bouwend Nederland

bouwbreed Premium

Het tempo van energiebesparing door de overheid is lang niet ambitieus genoeg

De doelen voor de gebouwde omgeving in 2020 kunnen nu al gerealiseerd worden. Dit zei Meiny Prins, algemeen directeur van Priva, toeleverancier van diensten en producten aan onder meer de utiliteitsbouw, en Zakenvrouw van het Jaar 2009, tijdens het Bouwhuisdebat van afgelopen dinsdag.
Prins somde in haar inleiding een aantal oplossingen op, die direct voor meer dan 1 miljard euro energie besparen. Oplossingen die stuk voor stuk in nieuwbouw of renovatie zijn toe te passen en belangrijker nog: technisch ook mogelijk zijn. Zo levert het installeren van energiemonitoringspakketten in gebouwen minstens 10 procent aan energiebesparing op.
Maar zolang overheid en bedrijfsleven nog niet gemeenschappelijk de handen ineenslaan om tot gezamenlijke oplossingen te komen, zullen de doelstellingen niet worden gehaald. “We hebben geen tijd meer voor voornemens, we moeten het nu echt gaan doen. Vanuit een gezamenlijk economisch belang, maar ook vanuit onze eigen verantwoordelijkheid voor het milieu, onze aarde, daag ik u uit om nu de acties te ontwikkelen die nodig zijn om onze opdrachtgevers te overtuigen”, aldus Meiny Prins.

Reageer op dit artikel