nieuws

ING boekt half miljard euro af op vastgoed

bouwbreed

ING heeft als gevolg van de economische crisis het eerste kwartaal van dit jaar een half miljard euro moeten afschrijven op haar vastgoedportefeuille

Het gaat vooral om herwaarderingen in de Verenigde Staten en Canada. Ook zijn er voor 23 miljoen euro aan ontwikkelprojecten niet doorgegaan en heeft de bank projecten die wel doorgaan voor 8 miljoen moeten herwaarderen. ING verwacht dat er de komende maanden meer projecten worden gestopt.
De ontwikkelportefeuille laat ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar nog wel een groei zien; de portefeuille is met 3,3 procent gegroeid tot 3,1 miljard euro. ING Real Estate bezit een totale vastgoedportefeuille van 9,3 miljard euro.
De bank leed in het eerste kwartaal een nettoverlies van bijna 800 miljoen euro, tegen een winst van 1,54 miljard euro in dezelfde periode een jaar geleden. In het laatste kwartaal van vorig jaar boekte ING een verlies van 3,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel