nieuws

Hybride warmtepompwinnaar innovatieprijs

bouwbreed

-Inventum heeft met een hybride ventilatie-warmtepomp de Innovatieprijs Energie in Bouw en Vastgoed 2009 gewonnen

De warmtepomp Ecolution gebruikt als bron de ventilatielucht uit de woning en voorziet hiermee samen met een HR-combiketel in het verwarmen van de woning en het leveren van warm water. De Ecolution komt in de plaats van de mechanische ventilatiebox en vervult tevens naast de warmtepompfunctie het mechanisch afvoeren van ventilatielucht. De bediening blijft traditioneel geregeld met een driestandenschakelaar, meestal in de keuken.Volgens de jury heeft dit product in de bestaande bouw grote potentie. Wel kan de combinatie met een cv kritisch zijn, maar het blijft een veelbelovende combinatie van ventileren en verwarmen, zowel voor de bestaande voorraad als voor de nieuwbouw.
Van alle zeventien inzendingen is deze week op de vakbeurs in Assen een aparte tentoonstelling ingericht.

Reageer op dit artikel