nieuws

Heijmans tekent voor Vlaams masterplan

bouwbreed Premium

De Vlaamse regering gunt hetBrabo I-project aan het consortium THV Silvius waar Heijmans Infra België voor bijna 50 procent in zit. Het gaat om verlenging van tramlijnen en vernieuwing van wegen.

Het consortium tekent voor dit publiek-private project een design, build, finance, maintain-contract met een minimale looptijd van 25 jaar en een totale bouwsom van 124 miljoen waarvan ongeveer de helft voor Heijmans is. Behalve Heijmans zitten DG Infra+, Frateur-de Pourq en Franki Construct in het consortium dat is aangevuld met vier financiers, waaronder Dexia en de Bank Nederlandse Gemeenten.
Het contract omvat de tramlijnverlengingen van Deurne naar Wijnegem en Moortsel naar Boechout inclusief de vernieuwing van de wegen waar de lijnen komen te lopen. Daarnaast zit de aanleg en onderhoud van een stelplaats voor trams in Wijnegem in het contract.
Het Brabo I-project geldt als een van de belangrijkste pps-projecten in Vlaanderen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat met de eerste fase al eind 2008 zou worden gestart. Heijmans denkt nu na de zomer aan de slag te kunnen gaan.

Masterplan

De projecten Brabo I en Brabo II zijn onderdeel van het Masterplan Antwerpen. Doelstelling daarvan is de mobiliteit in en rond Antwerpen te verbeteren. De naam van het project en van het consortium komt van de Romeinse soldaat Silvius Brabo die volgens de legende Antwerpen bevrijdde van de reus Antigoon.

Reageer op dit artikel