nieuws

GroenLinks: Crisisgeld bouw ook naar leerling

bouwbreed Premium

GroenLinks wil dat de overheid als opdrachtgever van bouwprojecten in aanbestedingen de voorwaarde stelt dat een deel van het budget naar leerwerkplaatsen gaat

Volgens GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi dreigt een groot tekort aan leerwerkplaatsen in de bouw. “Wie betaalt, bepaalt. In het Crisisakkoord is veel extra geld uitgetrokken voor bouw en infra. Laten we ervoor zorgen dat met dat geld ook het tekort aan stageplekken wordt opgeheven.”
Dibi spreekt van een groep leerlingen die beter is met de handen dan met het hoofd. Juist voor hen is het van groot belang dat zij vier dagen werk kunnen combineren met één dag school, redeneert hij. “Anders is het risico op schooluitval te groot.” Ook provincies en gemeenten zouden volgens hem leerwerkplaatsen moeten eisen in aanbestedingen.

Reageer op dit artikel