nieuws

Geen opknapbeurt vijf gevangenissen

bouwbreed

Plannen om vijf gevangenissen op te knappen of uit te breiden gaan niet door

Dat volgt uit een besluit van staatssecretaris Albayrak (justitie) twaalf gevangenissen te sluiten.
Geplande nieuwbouw aan de Noordsingel in Rotterdam gaat daarom niet door. Ook het gevangeniscomplex in Scheveningen zal niet worden vernieuwd. Hier verdwijnen 282 cellen. Oorspronkelijk was het de bedoeling deze gebouwen brandveilig te maken, maar de staatssecretaris vindt dit te duur.
Ook de Schutterswei-gevangenis in Alkmaar gaat dicht, onder meer vanwege het ontbreken van een aantal voorzieningen. “De benodigde verbouwingen zouden ertoe leiden dat de huurkosten boven het gemiddelde komen te liggen”, aldus een toelichting van Justitie. Ook de penitentiaire inrichting Maashegge gaat dicht omdat de kosten van het opknappen van het complex te hoog zijn. Ten slotte wordt de gevangenis in Vught gesloten. Plannen om het gebouw te vervangen door nieuwbouw zijn van de baan.

Reageer op dit artikel