nieuws

Ertsdeal Rio Tinto en Nippon Steel

bouwbreed

Mijnbouwer Rio Tinto heeft met Nippon Steel overeenstemming bereikt over de prijs van ijzererts dit contractjaar dat 1 april begint

De Japanse staalreus betaalt dit jaar 50 procent minder per droge ton voor twee van de drie gebruikte ertssoorten. De prijs daarvan daalt van 144,66 naar 97 dollarcent. Voor de derde, duurdere soort, de zogenoemde Pilbara Blend Lump, daalt de prijs nog harder, van 201,69 naar 112 dollarcent per ton.
Desondanks is topman Sam Walsh van Rio Tinto Iron Ore tevreden met de overeenkomst. “We geloven dat deze deal een realistische uitkomst voor beide partijen is die recht doet aan de wereldmarkt voor ijzererts en de huidige gespannen marktomstandigheden waarmee onze klanten geconfronteerd worden.”

Reageer op dit artikel