nieuws

Duurzame wijk op terrein asfaltfabriek

bouwbreed

Het voormalige terrein van een asfaltfabriek in Diemen wordt omgetoverd tot een van de grootste duurzame woonwijken van Nederland.

Tot 2006 is de gemeente Diemen gedurende tien jaar met de bodemsaneringsactiviteiten bezig geweest. Nu kan het grondwater worden opgepompt voor de warmtevoorziening in het warmte-koudeopslagsysteem (wko)-systeem. Zo voorziet de ontwikkelcombinatie van Bouwfonds Ontwikkeling en Dura Vermeer Vastgoed in het project Plantage de Sniep alle 1200 woningen van duurzame warmte. De wko maakt de woningen voor 50 procent CO2-vrij. Astrid Sijmonsbergen, projectontwikkelaar bij Bouwfonds Ontwikkeling: “De bewoners betalen straks exploitant Eneco alleen voor het vastrecht, het gebruik van de warmtepomp en de elektriciteit. Dat zijn gemiddelde vaste lasten van 75 euro per maand. We verwachten dat dit op termijn iedereen geld oplevert.” Najaar 2009 is de oplevering van de eerste serie woningen.

Reageer op dit artikel