nieuws

Drachten: 47 miljoen voor cultuurcentrum

bouwbreed Premium

Drachten wil een nieuwe cultuurketen bouwen

Daarin komen theater De Lawei, de openbare bibliotheek, Museum Smallingerland, een poppodium, een centrum voor de kunsten en de kunstafdeling van een ROC onder één dak. De totale investering is geraamd op 47 miljoen euro, waarvan 15 miljoen voor huisvesting van het ROC.
De bundeling van vakonderwijs (afdeling kunsten en media) met culturele disciplines is uniek voor Nederland, zo stelt de gemeente Smallingerland. Doel is het culturele klimaat van Drachten blijvend te versterken.
De nieuwbouw komt op de plek van het huidige theater. Daarvan blijven de kleine en grote zaal staan. Volgend jaar wordt duidelijk of de bouw doorgaat. Die begint dan in 2011 en moet in de zomer van 2013 klaar zijn.
De gemeente steekt zelf 13 miljoen euro in het plan.

Reageer op dit artikel