nieuws

Dochters BAM en Volker in tramlijn

bouwbreed

De Britse civieltechnische dochters van BAM en VolkerWessels gaan samen de historische tramlijn van badplaats Blackpool moderniseren en uitbreiden

BAM Nuttall gaat 8 kilometer nieuwe tramlijn aanleggen terwijl Volker Fitzpatrick een nieuwe remise met bijbehorende onderhoudsfaciliteiten voor de trams bouwt.
Bombardier Transportation levert zestien nieuwe tramstellen voor de lijn in de meest Engelse van alle badplaatsen. De oude trams met open balkons blijven echter als toeristenattractie in dienst. Met het project is een totaal bedrag gemoeid van 110 miljoen euro waarvan 22 miljoen voor de remise.
De nieuwe tramlijn moet met Pasen 2012 in gebruik worden genomen. Volgens het rapport van de gemeente Blackpool ‘blonken BAM Nuttall en Volker Fitzpatrick uit boven de concurrentie wat betreft prijs, technische bijzonderheden en de bereidheid om de voorwaarden en eisen van de contracten te aanvaarden.’

Reageer op dit artikel