nieuws

Dertig jaar oud flatgebouw in Goes tegen de vlakte

bouwbreed Premium

Nog maar zo’n dertig jaar oud en al rijp voor de sloop: dat is de Erasmusflat in de wijk Goese Polder in Goes. Dit gebouw met 135 appartementen maakt plaats voor 150 nieuwe woningen verdeeld over vier woontorens.


De verhuurder, corporatie RWS, ziet geen kans de oude flat courant te houden.
De woningen zijn te krap en bovendien niet levensloopbestendig te maken, terwijl de meeste bewoners ouderen zijn. De gehorigheid, de slechte energieprestatie en de beperkte verdiepinghoogte zijn ook genoemd als minpunten.
De Erasmusflat is zeker voor Goese begrippen een enorm gebouw. Het bestaat uit een gedeelte met elf en een gedeelte met negen verdiepingen.
De vier nieuwe los van elkaar staande woonblokken krijgen achtereenvolgens elf, negen, zeven en vijf verdiepingen.

Sloop

Binnenkort begint de sloop van wat kleine bouwsels rond de Erasmusflat om zo de weg vrij te maken voor de bouw van de eerste drie torens. Als deze drie gebouwen klaar zijn, kunnen de bewoners van de Erasmusflat daarheen. Dan komt de Erasmusflat leeg en kan deze tegen de vlakte om plaats te maken voor de laatste fase van het project: de vierde toren. De zittende bewoners hebben dan, zo is de bedoeling, allemaal al een nieuwe woning. De appartementen in het vierde gebouw zijn bedoeld voor nieuwe bewoners van elders. Het hele project moet gereed zijn in 2013.
RWS moet nog bepalen of de nieuwe woningen net als de oude te huur worden aangeboden of dat er een combinatie komt van koop en huur.

Reageer op dit artikel