nieuws

Bundel biedt details voor stalen gebouwen

bouwbreed

SBR en Bouwen met Staal hebben gezamenlijk 68 details voor utiliteitsbouw en 18 details voor woningen ontwikkeld

Ze zijn gebundeld in de pas verschenen uitgave SBR-Referentiedetails Utiliteitsbouw en Woningbouw. De details voor woningen met stalen gevels zijn nog niet eerder verschenen. Ze vormen een aanvulling op de SBR-Referentiedetails Combinatie voor giet- en stapelbouw, maar zijn op zichzelf te gebruiken.
De details voor de utiliteitsbouw zijn uitgebreid met onder meer voorbeelden van een elementengevel, een natuurstenen gevel met conisch gefreesde ankers, een gevel van gelijmde keramische tegels en een staalconstructie in het zicht. De detailtekeningen zijn te downloaden van de website van Bouwen met Staal. SBR levert aanvullende informatie, zoals bouwfysische data en aanbevelingen voor ontwerpers en uitvoerders.

Reageer op dit artikel