nieuws

Brits Redrow gaat weer huizen bouwen

bouwbreed

De middelgrote Britse woningontwikkelaar Redrow gaat op een aantal stilgelegde locaties de bouw hervatten

”We zijn bemoedigd door de verkoopactiviteit sinds begin dit jaar met hogere verkoopcijfers dan vorig jaar. Het aantal bezoekers blijft nu constant en het aantal afgezegde contracten is lager dan vorig jaar”, aldus een tussentijdse verklaring aan de beurs.
Redrow leverde in de tweede helft van vorig jaar net duizend huizen op, nog niet de helft van het niveau van 2007. De gemiddelde verkoopprijs zakte in van 182.000 naar 157.000 euro en de groepsomzet liep terug van 395 naar 166 miljoen. Maar Redrow schaart zich nu in het groeiende rijtje Britse woningbouwers dat een lichte opleving signaleert. De voorraad onverkochte nieuwe woningen is over de hele linie drastisch teruggelopen ‘waardoor de markt gestabiliseerd is’ denkt directeur Neil Fitzsimmons.

Reageer op dit artikel