nieuws

Bouwaanvraag nieuwe kade in Deventer

bouwbreed Premium

De gemeente Deventer heeft een bouwaanvraag ingediend voor de aanleg van een nieuwe kade aan het Pothoofd, een historische laad- en losplaats voor binnenschepen

De oude kademuur is door jarenlange verwaarlozing in slechte staat. Hij wordt gesloopt, omdat renovatie te kostbaar is. Het omliggende gebied wordt bestraat om een toegangsweg en parkeerplaatsen te creëren.
De aanleg van de 160 meter lange kade kost ongeveer 4,3 miljoen euro. Het project wordt mede gefinancierd met Europese subsidies. Daarom moet het werk nog in 2009 beginnen. Na goedkeuring van de vergunningen volgt nog voor de zomer de aanbesteding. Het is de bedoeling dat de Pothoofdkade eind 2010 in gebruik wordt genomen als afmeerplaats voor riviercruiseschepen.

Reageer op dit artikel