nieuws

Boreelkazerne snel aangepakt

bouwbreed

De gemeente Deventer en DC Vastgoedontwikkeling hebben besloten de renovatie van de monumentale Boreelkazerne sneller aan te pakken

De restauratie en de geplande nieuwbouw op het kazerneterrein maken onderdeel uit van de herontwikkeling van het rondom de oude binnenstad gelegen gebied.
Omdat de Boreelkazerne een rijksmonument is blijft de façade, met uitzondering van twee later aangebrachte moderne erkers intact. Het exterieur van de negentiende eeuwse kazerne krijgt zijn oude aanblik terug. Binnen in het gebouw is op de tweede en derde verdieping 3.800 vierkante meter kantoorruimte voorzien, eveneens eenzelfde oppervlakte aan winkels. DC Vastgoedontwikkeling is inmiddels met de restauratiewerkzaamheden begonnen.
Op het kazerneterrein tegenover het pand komt nieuwbouw die plaats biedt aan 16.000 vierkante meter groot- en kleinschalige detailhandel. Verder krijgen horecagelegenheden, een bioscoopcomplex en 32 woningen een plek op het terrein.

Reageer op dit artikel