nieuws

Vinci en Strabag inDuitse snelweg A5

bouwbreed Premium

Het consortium Via Solution Südwest verbreedt 60 kilometer snelweg tussen de Zuid-Duitse steden Baden-Baden en Offenburg. De opdracht vergt investeringen ter hoogte van 660 miljoen euro. Het bouwvolume bedraagt 343 miljoen euro. In het consortium om de A5 op te knappen tot een snelweg van zes rijstroken nemen het Franse concern Vinci en – via […]

Het consortium Via Solution Südwest verbreedt 60 kilometer snelweg tussen de Zuid-Duitse steden Baden-Baden en Offenburg. De opdracht vergt investeringen ter hoogte van 660 miljoen euro. Het bouwvolume bedraagt 343 miljoen euro.
In het consortium om de A5 op te knappen tot een snelweg van zes rijstroken nemen het Franse concern Vinci en – via Kirchhoff – Strabag SE uit Oostenrijk deel. In maart nam Strabag Kirchhoff over, de belangrijkste wegenbouwer in deelstaat Baden-Württemberg. De bouwwerkzaamheden komen voor 41 procent op de schouders van Strabag te liggen.
“De beslissing Kirchhoff te kopen, bewijst zich als voordelig”, zegt topman Hans Peter Haselsteiner van Strabag. De overname ondersteunde twee strategische doelen: toegang tot de grondstoffen vergroten en onze inbreng bij concessieprojecten vergroten.” Via Solution neemt de snelweg voor een periode van dertig jaar in beheer.

Reageer op dit artikel