nieuws

Vijf nominaties voor Gouden Piramide

bouwbreed

Vijf opdrachtgevers van ruimtelijke projecten zijn genomineerd voor de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, de Gouden Piramide

Dat heeft de jury onder leiding van rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol bekendgemaakt.
Eerste op de lijst is Astron, het Nederlands Instituut voor Radio Astronomie, dat het landschapsplan LOFAR bedacht. Hier krijgt de grootste radiotelescoop ter wereld een plek. De tweede genomineerde is de gemeente Breda met het park Over-Bos. Daarna komen de gemeente Langedijk met de dorpsuitbreiding Twuyverhoek en corporatie De Key/De Principaal, de gemeente Nijmegen en Talis Woondiensten met het herstructureringsproject De Dobbelman. De lijst sluit met het Stadshart Almere van de hand van MAB Development, Blauwhoed Eurowoningen en de gemeente Almere. Wie de prijs krijgt, wordt op 28 november bekendgemaakt. Aan de Gouden Piramide is een bedrag van 50.000 euro verbonden en een trofee. Ook komt er een publicatie met de beste inzenddingen.

Reageer op dit artikel