nieuws

Vianen naarstig op zoek naar aannemer

bouwbreed

Welke aannemer wil een multifunctioneel centrum in Vianen bouwen? Die vraag houdt de Utrechtse gemeente bezig, sinds er vorig jaar geen bouwondernemer te vinden was die het gebouwencomplex wilde neerzetten voor het bedrag dat het gemeentebestuur daarvoor wilde uittrekken.

Slechts één aannemer reageerde destijds op de aanbesteding. Die wilde het gebouw wel doen verrijzen, maar voor een aanzienlijk hoger bedrag dan de gemeente had begroot. Om hoeveel geld het gaat wil een woordvoerder van de gemeente niet kwijt. “Over bedragen kunnen wij, zoals u zult begrijpen, verder geen uitspraken doen gezien de aanbesteding.”
Het Algemeen Dagblad daarentegen meldt dat het gemeentebestuur 25 miljoen euro voor het complex wil uittrekken. De enige aannemer die zijn interesse toonde, rekende uit dat er 6 miljoen euro aan de begroting te kort kwam.
De gemeentewoordvoerder laat echter weten dat die bedragen niet kloppen. Nadat er in mei opnieuw wordt aanbesteed, zal daarover meer duidelijkheid komen.
Inmiddels ligt het ontwerp voor het multifunctioneel centrum klaar. Het is van de hand van Architecten en ingenieurs Kristinsson uit Deventer. Het bestaat uit onder meer twee grote sporthallen, zwembaden en ook zal er plek komen voor fitness, bowling en kinderopvang. Het gebouwencomplex moet verrijzen aan de Helsdingerplas.

Reageer op dit artikel