nieuws

Unieke put gevondenbij graafwerk Venlo

bouwbreed Premium

Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van een riool is een eeuwenoude waterput gevonden in het Julianapark in Venlo. Het is een stenen put, opgemetseld op een houten fundament van een wagenwiel. Volgens de gemeente is het de eerste keer dat een put is gevonden die hoort bij de 17de of 18de eeuwse vestingwerken van Venlo. […]

Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van een riool is een eeuwenoude waterput gevonden in het Julianapark in Venlo. Het is een stenen put, opgemetseld op een houten fundament van een wagenwiel. Volgens de gemeente is het de eerste keer dat een put is gevonden die hoort bij de 17de of 18de eeuwse vestingwerken van Venlo. “Een bijzondere en unieke vondst”. De put was gemaakt met behulp van een oud wijnvat, dat men in de grond had laten zakken, en waaruit men vervolgens de grond had weggegraven. De put is tijdelijk neergezet bij het Limburgs Museum. De gemeente weet nog niet wat ermee gaat gebeuren.

Reageer op dit artikel