nieuws

Uitspraak Raad van Arbitrage stelt Krämer Bouw teleur

bouwbreed Premium

De Krämer Bouwgroep is teleurgesteld over een uitspraak van de Raad van Arbitrage voor de Bouw inzake een conflict met de gemeente Westland.

De Raad oordeelde dat de gemeente uit ontevredenheid over de bouw van de Bernadetteschool in Naaldwijk ten onrechte het contract met de aannemer heeft verbroken, maar legde geen bedrag van schadevergoeding op. Indien de aannemer toch zijn schade vergoed wil krijgen, moet hij daarvoor opnieuw een procedure voeren. “Krämer Bouw is weliswaar tevreden over de uitspraak, maar teleurgesteld over het feit dat voor de hoogte van de vergoeding nog een vervolgprocedure gevoerd moet worden”, zo reageert het bouwbedrijf. Krämer en de gemeente botsten herhaaldelijk over de bouw van de school.
De gemeente constateerde 119 technische gebreken in de nieuwbouw, hield de aannemer daarvoor verantwoordelijk en legde de bouw stil. Daarop stapte Krämer naar de Raad van Arbitrage. Deze vindt dat de technische gebreken de gemeente niet het recht gaven het contract eenzijdig te ontbinden. Bovendien oordeelde de Raad dat de gemeente verantwoordelijk is voor de stagnerende bouw.
De aannemer eist daarom een schadevergoeding, die kan oplopen tot een bedrag van ruim 2 miljoen euro. Bovendien pakt de bouw van de school ook nog 2,3 miljoen euro duurder uit dan was gepland.
De gemeente onderzoekt of er tegen de uitspraak van de Raad nog juridische stappen mogelijk zijn.

Reageer op dit artikel