nieuws

Tekort van 43 miljoen op Floriadeweg

bouwbreed Premium

De zogenoemde Greenportlane bij Venlo gaat 43 miljoen euro meer kosten dan geraamd. Volgens de nieuwste prognoses gaat deze nieuwe vierbaans verbindingsweg tussen de A73 en de A67 door het Klavertje Vier-gebied bij Venlo 93 miljoen euro kosten, en geen 50, zoals eerst berekend. In dat gebied wordt hard gewerkt aan de opbouw van de […]

De zogenoemde Greenportlane bij Venlo gaat 43 miljoen euro meer kosten dan geraamd. Volgens de nieuwste prognoses gaat deze nieuwe vierbaans verbindingsweg tussen de A73 en de A67 door het Klavertje Vier-gebied bij Venlo 93 miljoen euro kosten, en geen 50, zoals eerst berekend. In dat gebied wordt hard gewerkt aan de opbouw van de komende Floriade.
Aanvankelijk werd gedacht dat de weg gebruik kon maken van bestaande aansluitingen op de A67 en A73. Maar intussen is duidelijk dat de weg daartoe verhoogd aangelegd moet worden. De provincie Limburg hoopt de extra kosten nog wat te drukken door zand voor de ophoging uit de regio te halen. De huidige rekensom is gebaseerd op zand uit verder weg gelegen contreien. Hoe dan ook moet althans het noordelijke deel van de weg klaar zijn vóór de Floriade in 2012 van start gaat. De provincie onderzoekt nog op welke manier de extra kosten gedekt kunnen worden. Daaraan zouden ook bedrijven uit de regio moeten bijdragen.

Reageer op dit artikel