nieuws

Staedion neemt afscheid van status vereniging

bouwbreed

Staedion wordt van vereniging stichting. De ledenraad van de Haagse woningcorporatie heeft besloten de rechtsvorm te veranderen. De wijziging moet nog goedgekeurd worden door de minister van VROM. Als stichting verwacht Staedion gemakkelijker tot samenwerking te kunnen komen met voor de woningbeheerder belangrijke instellingen. De corporatie zegt met de stap in te spelen op zowel […]

Staedion wordt van vereniging stichting. De ledenraad van de Haagse woningcorporatie heeft besloten de rechtsvorm te veranderen. De wijziging moet nog goedgekeurd worden door de minister van VROM.
Als stichting verwacht Staedion gemakkelijker tot samenwerking te kunnen komen met voor de woningbeheerder belangrijke instellingen. De corporatie zegt met de stap in te spelen op zowel schaalvergroting en grotere variatie in partners als de aangescherpte eisen van de rijksoverheid.
Steadion behoort met 33.000 woningen tot de grootste tien corporaties van het land. Kerntaak is de realisatie van een veilige, leefbare en goede woonomgeving. De corporatie investeert in de jaren 2007 – 2010 een bedrag van 710 miljoen euro in de nieuwbouw. Naar renovatie gaat 170 miljoen euro.

Reageer op dit artikel