nieuws

Spoorviaduct heft breuk krachtwijk op

bouwbreed Premium

Maastricht wil drie miljoen euro investeren in de bouw van een ongelijkvloerse spoorkruising tussen de buurten Limmel en Nazareth

Zo’n viaduct kost in totaal twaalf miljoen euro, de rest komt van het Rijk en de Maastrichtse wooncorporaties Servatius en Woonpunt. Aanleg van zo’n ongelijkvloerse kruising is nodig om de fysieke barrière op te heffen tussen beide wijken. En dat is weer nodig om een nieuw centrum, met een brede school en buurtwinkels, op een centrale plek tussen de wijken te realiseren. De twee buurten zijn onderdeel van de krachtwijk Maastricht-Noordoost. Eind dit jaar spreekt de gemeenteraad zich uit over het Wijkontwikkelingsplan, inclusief een definitief besluit voor het nieuwe centrum van Limmel en Nazareth.

Reageer op dit artikel