nieuws

SmartWater laat code achter op metaal

bouwbreed

Ontwikkeld om gestolen metalen spoorwegmaterialen op te sporen en zo effectief gebleken dat bijvoorbeeld stalen spoorstaven en koperen leidingen gewoon blijven liggen: SmartWater van SmartWater Technology. Het wordt aangebracht met een spuit of een kwast en laat daarmee een soort code van de eigenaar achter op het metaal. In gewoon daglicht is die nauwelijks te […]

Ontwikkeld om gestolen metalen spoorwegmaterialen op te sporen en zo effectief gebleken dat bijvoorbeeld stalen spoorstaven en koperen leidingen gewoon blijven liggen: SmartWater van SmartWater Technology. Het wordt aangebracht met een spuit of een kwast en laat daarmee een soort code van de eigenaar achter op het metaal. In gewoon daglicht is die nauwelijks te zien maar licht onder ultraviolet licht geel/groen op. Ook als er nog maar een biljoenste deeltje van overgebleven is, claimt de fabrikant. SmartWater is altijd terug te vinden; ook als het materiaal lang in de zon heeft gelegen of is afgewerkt met een coating. De producent ontving er de Innovation Award van de vakbeurs Rail-Tech Europe voor.

Reageer op dit artikel