nieuws

Meer exposanten op Intermat ondanks afzeggers

bouwbreed

De Franse hoofdstad vormt komende week (20 tot en met 25 april) het decor van de bouwmaterieelbeurs Intermat. Het aantal internationale deelnemers neemt verder toe, het aantal afzeggers ook.

Maanden voor aanvang telde de Parijse vakbeurs al 1500 ingeschreven exposanten en werd gerekend op een stijging van bijna 20 procent van de totale expositieoppervlakte (vergeleken bij de vorige editie in 2006) naar 210.000 vierkante meter.
Om tegemoet te komen aan het grote aantal exposanten wordt de beursvloer uitgebreid met hal 2 van het expositiecomplex, waardoor de beursindeling wordt verbeterd en ruimtes optimaal benut. Tevens brengt deze hal een extra beursingang met zich mee. Uiteraard zijn de traditionele sectoren van de Intermat wederom aanwezig, zoals onderdelen, equipment en accessoires, grond- en graafwerkzaamheden, hijswerkzaamheden en material handling, transport en landindeling.
Na zeven jaren van groei, met ten slotte een recordjaar in 2007, heeft ook de bouwsector het sinds begin 2008 moeilijk. Met dure grondstoffen, groeiende schulden, een daling van aanvragen en arbeidsplaatsen. Om die reden heeft na Terex, Atlas Copco (inclusief Dynapac) en zelfs de Franse gigant Manitou nu ook de Wacker Neuson Groep afgezegd. De fabrikant zegt zich te willen richten op direct contact met klanten. Manitou liet weten, dat de beurs gewoon te duur is in deze tijd van crisis. Atlas Copco denkt dat er te weinig bezoekers zullen komen. “Er zijn andere manieren om het publiek kennis te laten maken met onze producten en diensten”, zegt Werner Schwind, lid van de raad van bestuur.
Volgens de Intermat-organisatie biedt de vakbeurs juist nu de gelegenheid aan Franse en internationale marktspelers, “een balans op te maken van de huidige situatie, om vervolgens beter te kunnen inspelen op de internationale perspectieven.”
Met name landen met een stevige economische groei, zoals Noord-Afrika, Zuid-Afrika, China, maar ook India, de Verenigde Arabische Emiraten en Brazilië, zijn aanwezig om de laatste trends en innovaties te ontdekken. Tijdens de voorgaande beurseditie in 2006, telde Intermat 1.320 exposanten, waarvan 64 procent internationaal uit 43 landen en meer dan 45 procent buitenlandse bezoekers uit 127 landen. De beurs trok in 2006 210.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel