nieuws

Maastricht vertimmert fabriek tot cultuurhuis

bouwbreed

Maastricht wil de oude Timmerfabriek en belendende panden kopen en voor 45,3 miljoen euro verbouwen tot cultuurhuis. Gerenommeerde culturele clubs willen samen verder in dit gebouwencomplex. Zo overweegt André Rieu zijn huidige studio bij de gebouwen van L1 te verplaatsen naar de nieuwe cultuurtempel bij het oude Sphinxgebouw. Ook het Limburgs Symfonie Orkest, filmhuis Lumière, […]

Maastricht wil de oude Timmerfabriek en belendende panden kopen en voor 45,3 miljoen euro verbouwen tot cultuurhuis. Gerenommeerde culturele clubs willen samen verder in dit gebouwencomplex.
Zo overweegt André Rieu zijn huidige studio bij de gebouwen van L1 te verplaatsen naar de nieuwe cultuurtempel bij het oude Sphinxgebouw. Ook het Limburgs Symfonie Orkest, filmhuis Lumière, theatergezelschap Het Vervolg, muziekproductiehuis Intro in situ en theaterproductiehuis Huis van Bourgondië zien mogelijkheden om het gebouw te betrekken.
De fabriek en aangrenzende gebouwen zijn eigendom van Wijk Ontwikkelings Maatschappij Belvédère (WOM). WOM kan ruim 26 miljoen van het totaalbedrag dekken, de gemeente lapt 14 miljoen bij.

Reageer op dit artikel