nieuws

Kruidkoekbakker breidt fors uit

bouwbreed Premium

Kruidkoekbakkerij Wieger Ketellapper in Sint Johannesga, dochter-onderneming van Koninklijke Peijnenburg BV, gaat flink uitbreiden

In het Friese dorp wordt de bedrijfsvloer 1.400 tot 1.500 vierkante meter groter. Deze ruimte wordt met name benut voor verder automatisering van de inpaklijn en nieuwe ovens. Ook komt er op het buitenterrein een nieuwe silo te staan en er zal een nieuwe schoorsteen worden gebouwd. Door de uitbreiding kan de dagelijkse productie van 60.000 kilo kruidkoek per dag groeien naar 80.000 kilo per dag. De capaciteitsuitbreiding levert tevens een nog onbekend aantal arbeidsplaatsen op. Momenteel werken er ongeveer honderd mensen in de kruidkoekbakkerij. Hoeveel de miljoeneninvestering van Peijnenburg precies kost wil het concern niet prijsgeven.

Reageer op dit artikel