nieuws

Inval bij bouwers metro Keulen

bouwbreed

De Keulse politie heeft invallen gedaan bij de bouwers en de opdrachtgever van de metro. Doel van het Openbaar Ministerie is het verzamelen van bewijs rond de instorting van het stadsarchief.

Op veertig locaties hebben ruim tweehonderd politiemensen huiszoeking gedaan. Het gaat om het kantoor van opdrachtgever Kölner Verkehrsbetriebe (KVB), het kantoor van bouwcombinatie Arge Nord-Süd (Bilfinger-Berger, BAM-dochter Wayss 0x26 Freytag en Züblin) en kantoren van onderaannemers en toeleveranciers van bouwdelen.
De razzia vond plaats op het moment dat de raad van commissarissen van KVB net vergaderde over eventuele personele consequenties van de instorting waarbij twee mannen om het leven kwamen. Vooral directeur techniek Walter Reinarz ligt onder vuur.
Hoofdofficier van justitie Günther Feld verklaarde dat het OM tot de invallen was overgegaan om eventuele bewijzen in één hand te krijgen. Alle betrokken partijen werken sinds de ramp vier weken geleden volledig mee aan het onderzoek. “Maar het is niet goed om alle eventuele bewijsstukken bij de betrokkenen te laten liggen”, aldus Feld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels