nieuws

Hoofdkantoor failliet autobedrijf bijna klaar

bouwbreed Premium

Vlak voor de voltooiing van het nieuwe hoofdkantoor dreigt autoimporteur Kroymans failliet te gaan. Aannemer en architect gaan er niettemin van uit dat het pand wordt afgebouwd.

Tot eind vorig jaar gold 1 april als officiële openingsdatum voor het nieuwe hoofdkantoor. Maar begin dit jaar stokte de bouw. Aannemer Mathieu Gijbels legde beslag op de bouwplaats, omdat betalingen uitbleven. Nadat de bouw twee dagen stillag, had het vierduizend werknemers tellende Kroymans geld gemobiliseerd en werd de bouw hervat. Sindsdien werkte de aannemer met voorschotten. Er werd alleen gewerkt als er was betaald, maar dat gebeurde volgens een woordvoerder van Gijbels sindsdien keurig.
Mocht Kroymans omvallen, dan heeft de aannemer volgens de woordvoerder nog zo’n 30.000 euro tegoed. Hij heeft begrepen dat de vastgoeddivisie die buiten het aanstaande faillissement blijft en gaat ervan uit dat de bouw wordt voltooid.
Architect van het nieuwe gebouw is Maarten Min. Die was al sinds 1998 in contact met het autobedrijf voor een nieuw hoofdkantoor en was dolblij toen de bouw begin vorig jaar eindelijk van start kon. Achter twee bestaande showrooms voor Jaguar en Ferrari tekende hij grote werkplaatsen. Daarbovenop komt een tweelaagse parkeergarage met veel glas en daar weer bovenop komen de kantoren van de holding. Daarvan was eerder al besloten dat die voorlopig niet worden ingericht. Ook Min denkt dat, om kapitaalvernietiging te voorkomen, het gebouw volgens plan wordt voltooid.

Reageer op dit artikel