nieuws

Het toekomstige Harlingen vanaf de Waddenzee

bouwbreed Premium

Een echte haven met een nautische industriële uitstraling

Dat moet het ontwerp van architect Romke Lemstra voor de Willemshaven in Harlingen gaan uitstralen. De Willemshaven is het visitekaartje van de Friese stad vanaf de Waddenzee. Al negen jaar wordt gesproken over een opknapbeurt. De Ontwikkelingscombinatie Willemskade, met projectontwikkelaars BAM Vastgoed en Moes Bouwgroep, hebben architectenbureau Inbo benaderd voor een artist’s impression van de vernieuwde Willemshaven. De architect heeft twee rijen met in totaal honderd woningen geschetst. De panden variëren in hoogte. Onder de woningen is ruimte voor detailhandel en een parkeergarage. De woningen moeten vanwege de kans op overstromingen hoger dan de huidige kade worden gebouwd. Een hoger gebouw staat aan de kop van de haven. Dit zou mogelijk een hotel met restaurant worden. De Harlinger politiek moet nog tot een standpunt komen.

Reageer op dit artikel