nieuws

Grondprijzen oorzaak groei onrendabele top

bouwbreed

Zes van de tien corporaties zullen door de groeiende onrendabele top de komende jaren minder investeren in sociale woningbouw

Dit concludeert onderzoeksbureau BouwKennis in het Corporatie Bouwplannen Scan. Belangrijkste reden voor de groei van de onrendabele top zijn volgens de corporaties de stijgende grondprijzen. Het merendeel van de corporaties vangt de onrendabele toppen op door nieuwbouwwoningen en bestaand bezit te verkopen. Toch is slechts een kwart van plan meer te investeren in koopwoningen, zag het onderzoeksbureau. “Dit percentage zal waarschijnlijk beïnvloed zijn door het huidige slechte klimaat op de woningmarkt. Want ook voor corporaties geldt dat woningen momenteel moeilijk te verkopenzijn.”

Reageer op dit artikel