nieuws

Fries dorp voor 15 miljoen euro opgeknapt

bouwbreed Premium

Het Friese dorp Tzummarum (gemeente Franekeradeel, 1500 inwoners) wordt de komende jaren voor 15 miljoen euro opgeknapt

Er worden een basisschool, een zorgcentrum, een multifunctioneel centrum en 25 woningen gebouwd. Ook wegen en rioleringen worden vernieuwd. Het oude bejaardenoord Nij Bethanië, de huidige openbare school en 25 oude woningen worden gesloopt.
De nieuwe school komt in een onderwijscluster bij de huidige. Daarbij worden ook een kinderopvang en peuterspeelzalen gebouwd. Nog dit jaar begint de bouw, die over acht jaar moet zijn voltooid. Woningcorporatie Noord-West-Fryslân, Zorggroep Noorderbreedte en de gemeente werken samen aan de dorpsreconstructie. Wethouder Thiadrik Twerda (PvdA) is blij met de kwaliteitsimpuls. “Dit is belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp. Mensen worden steeds ouder, hebben meer zorg nodig en willen royalere woningen.”

Reageer op dit artikel