nieuws

Franse huizenprijs zakt 10 procent in

bouwbreed

-De Franse huizenprijzen lagen in het eerste kwartaal van 2009 9,8 procent lager dan een jaar geleden

De prijzen van eengezinshuizen zijn met 11,2 procent gedaald, die van flats met 8,4 procent, meldt de Franse makelaarsorganisatie FNAIM.
Volgens de FNAIM ‘hoeft er niet aan getwijfeld te worden dat veel verkopers hebben geaccepteerd dat ze meer bescheiden moeten zijn.’ De leden van de organisatie melden daarbij dat de helft van de verkopers nu bereid is de vraagprijs te verlagen. Tegelijk stelt de organisatie dat de omstandigheden voor kopers in jaren niet zo gunstig zijn geweest, met lagere prijzen en een historisch laag rentepeil van 4,4 procent. ”Een derde van de hypotheekaanvragen die een jaar geleden zou worden geweigerd vanwege te hoge lasten zou het nu wel halen”, denkt de FNAIM.
Franse makelaars verkopen nu gemiddeld een kwart minder huizen dan een jaar geleden.

Reageer op dit artikel