nieuws

Foster en Berg mogen sluiscomplex ontwerpen

bouwbreed

Het bureau van Norman Foster levert samen met het Zweedse architectenbedrijf Berg het ontwerp voor een complete vernieuwing van het sluizen- en bruggencomplex Slussen in het hart van Stockholm

De partnerbedrijven kregen van het gemeentebestuur de opdracht na een combinatie en aanpassing van de oorspronkelijk ingeleverde voorstellen.
De vervanging van het complex moet een geheel op voetgangers, recreatie en shopping toegesneden stadsgebied opleveren. Uitgaande daarvan heeft het ontwerp het gewonnen van onder meer een voorstel van Nouvel. Het nieuwe Slussencomplex zorgt er ook voor dat de middeleeuwse city (Gamle Stan) en het nieuwere stadsdeel Södermalmen een hechtere verbinding krijgen. De realisering van het project vergt inclusief verwachte normale kostenstijging volgens de gemeentelijke ramingen rond de 600 miljoen euro. In 2018 moet het nieuwe Slussen er liggen.

Reageer op dit artikel