nieuws

Fainox, Spijkstaal en VMG in race voor award

bouwbreed

Fainox Stainless Steel Products, Spijkstaal Elektro en de Versteeg Metaal Groep (VMG) zijn genomineerd voor de ECO-Economy Award die de Metaalunie jaarlijks uitreikt.

Op 22 april zullen de drie bedrijven laten zien hoe zij op een duurzame manier winstgevend zijn. Daarna zal juryvoorzitter Hans Alders de winnaar bekend maken. Milieuminister Cramer zal de award uitreiken.
Met de prijs wil de Metaalunie laten zien hoe een duurzaam ondernemend metaalbedrijf streeft naar een optimaal bedrijfsresultaat in balans met het milieu, de maatschappij en sociale aspecten. “Tevens is zo’n bedrijf in staat duidelijk en transparant over alle facetten van de duurzame bedrijfsvoering te communiceren, zowel intern als extern,” zo laat een woordvoerder van de branchevereniging weten.
De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. “Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die winst maken door te investeren in duurzaam ondernemen. De Metaalunie wil hiermee metaalbedrijven onder de aandacht brengen die proactief en structureel investeren in duurzaam ondernemen en die meer doen dan de wetgeving van hen eist. Dit kan zijn voor een deel van de bedrijfsactiviteiten of voor het gehele ondernemingsbeleid. De duurzame activiteiten dragen bij aan het verbeteren van de bedrijfsresultaten.”
Na de prijsuitreiking zal Michael Braungart, de grondlegger van het cradle-to-cradleconcept, uitleggen hoe het mkb-metaal haar voordeel kan doen met dit productieprincipe.
In de jury zitten naast Hans Alders van EnergieNed verder Rob van den Helder, managing director bij TNT, Paul Oortwijn, directeur ONRI, Saskia Borgers, plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van VROM en Annelies Batelaan, eigenaar/directeur Batelaan Kunststoffen.

Reageer op dit artikel