nieuws

Dong Energy schroeft investeringen op

bouwbreed

Het Deense energieconcern Dong Energy schroeft de investeringen in de bouw van windturbineparken in de Ierse Zee op

Het bedrijf heeft besloten ook het project Walney II aan te pakken. In combinatie met zusterpark Walney I, waarvoor de planning al klaar lag, steken de Denen daar 1,3 miljard euro in. Het besluit om ook Walney II aan te leggen is genomen op basis van toezeggingen van de Britse minister van financiën Darling, die bekendmaakte dat de subsidie voor duurzame energie wordt verhoogd. De windkrachtvoorzieningen die Dong Energy op de locatie gaat bouwen hebben een vermogen van 367 megawatt. Dat is voldoende voor het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 250.000 huishoudens. De op 15 kilometer van de Engelse kust liggende parken bestaan uit 102 turbines.

Reageer op dit artikel