nieuws

Deense parlement voor aanleg Fehmarn-brug

bouwbreed Premium

Het Deense parlement heeft met slechts drie stemmen tegen de plannen voor de aanleg van de Fehmarn-verbinding aanvaard. Volgens verkeersminister Lars Barfoed kan op basis daarvan met de projectering van de 20 kilometer lange brug over de Oostzee tussen Denemarken en Duitsland worden begonnen. Het Duitse parlement moet niettemin ook nog zijn goedkeuring geven. Uitgaande […]

Het Deense parlement heeft met slechts drie stemmen tegen de plannen voor de aanleg van de Fehmarn-verbinding aanvaard. Volgens verkeersminister Lars Barfoed kan op basis daarvan met de projectering van de 20 kilometer lange brug over de Oostzee tussen Denemarken en Duitsland worden begonnen. Het Duitse parlement moet niettemin ook nog zijn goedkeuring geven. Uitgaande van de agenda zal dat voor het zomerreces gebeuren. Het leeuwendeel van de kosten komt voor de Deense rekening, dat wil zeggen 4,4 miljard euro voor de brug en 1,2 miljard euro voor de infrastructuur aan land op eigen bodem. De Duitsers betalen alleen de landvoorzieningen aan hun eigen kant. Hiermee is krap 1 miljard euro gemoeid. De bouw zal naar verwachting 2012 beginnen en 6 jaar in beslag nemen.

Reageer op dit artikel