nieuws

Corporaties Achterhoek bieden leerplekken aan

bouwbreed

Gemeenten, onderwijsinstellingen en bouwpartijen, waaronder dertien woningcorporaties, gaan er in de regio’s Achterhoek en Liemers voor zorgen dat vierhonderd leerlingbouwvakkers een werkplek krijgen. Deze maand is daarover overeenstemming bereikt. De 38 betrokken partijen hebben afgesproken dat zij extra gaan investeren in jong bouwtalent en leerlingbouwplaatsen. Ondanks de huidige crisis is in de bouw een structurele […]

Gemeenten, onderwijsinstellingen en bouwpartijen, waaronder dertien woningcorporaties, gaan er in de regio’s Achterhoek en Liemers voor zorgen dat vierhonderd leerlingbouwvakkers een werkplek krijgen. Deze maand is daarover overeenstemming bereikt. De 38 betrokken partijen hebben afgesproken dat zij extra gaan investeren in jong bouwtalent en leerlingbouwplaatsen. Ondanks de huidige crisis is in de bouw een structurele vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde vaklieden, aldus de ondertekenaars van het convenant. Woningcorporatie ProWonen in Borculo is een van de ondertekenaars. Gerard Tenniglo, teamleider vastgoed: “Er komen steeds minder bouwvakkers. Dit soort praktijkplekken is belangrijk. Ook aannemers zien de noodzaak ervan.”

Reageer op dit artikel