nieuws

Cao-bod Aedes scoort dikke onvoldoende

bouwbreed Premium

De leden van FNV Woondiensten hebben het bod van corporatiekoepel Aedes afgewezen. Zij gaven het bod het rapportcijfer 3-.

“Aedes wenst de startsalarissen in alle salarisschalen met 10 tot 25 procent te verlagen zonder daar harde werkgelegenheidsafspraken tegenover te stellen. Het staat ook in geen verhouding tot het feit dat maar liefst 110 bestuurders en directieleden van corporaties meer dan de Balkenende-norm verdienen”, zegt FNV-bestuurder en -onderhandelaar Charles Verhoef. Hij vindt het dan ook geen wonder dat zijn leden bij corporaties zich massaal uitspreken tegen het bod.
De bond ontvangt ook signalen van corporaties die zich niet herkennen in het Aedes-bod. Vooral het gegeven dat als Aedes zijn zin krijgt, corporaties zelf met de werknemers allerlei afspraken moeten maken die nu goed geregeld zijn.
“Aedes houdt zich ook al niet aan de protocolafspraak over een nieuwe cao-structuur. Daarin staat letterlijk dat corporaties die behoefte aan uitgewerkte afspraken, voldoende ondersteuning kunnen vinden in de cao”, vindt Verhoef.
Hij gaat dan ook aan alle corporaties en ondernemingsraden een brief sturen waarin hij deze problematiek nog eens uitlegt. “Ik zou al onze leden en sympathisanten willen vragen eens in discussie te gaan met hun directie over deze belangrijke punten.”

Reageer op dit artikel