nieuws

Brits Jarvis stoot450 banen af na vermindering werk

bouwbreed

De Britse aannemer van spoorwerken Jarvis gaat 450 banen schrappen nadat railinfrabedrijf Network Rail de investeringen voor dit jaar grotendeels heeft uitgesteld. ”Het is een pijnlijk proces geweest om de gevolgen van de plotselinge vermindering van het werk van Network Rail op te vangen”, stelt bestuursvoorzitter Steven Norris van Jarvis.

Het Britse spoorinfrabedrijf deelde eind januari mee de komende vijf jaar weliswaar 4,4 miljard euro te investeren maar dit jaar vrijwel geen geld uit te geven aan spoorvernieuwing. Network Rail wil wachten op het in gebruik nemen van nieuwe en meer efficiënte apparatuur en zo meer ‘value for money’ realiseren. Behalve Jarvis behoort ook VolkerWessels-dochter GrantRail tot de bedrijven die dit soort werk voor Network Rail uitvoeren.
Jarvis grijpt nu in en gaat de operationele kosten terugdringen gezien de lagere vraag naar railwerken en apparatuur daarvoor. De herstructurering leidt tot een buitengewone last van bijna 9 miljoen. ”Wij werken nauw samen met Network Rail en andere betrokkenen om het bedrijf te herstructureren en te verkleinen”, stelt Jarvis. Topman Norris benadrukt daarbij dat het bedrijf daarmee weliswaar nu stappen onderneemt maar verwacht dat het werk in 2010 en volgende jaren weer zal toenemen.

Reageer op dit artikel