nieuws

Boskalis breidt haven Nassau verder uit

bouwbreed

Boskalis heeft van opdrachtgever het ministerie van Werken en Transport van de Bahama’s het contract verkregen voor de uitbreiding van de cruiseterminal in Nassau. De contractwaarde bedraagt circa 44 miljoen dollar (33 miljoen euro). Het project zal in de eerste helft van 2010 worden voltooid. Om de nieuwste generatie van megacruiseschepen van de Genesis-klasse te […]

Boskalis heeft van opdrachtgever het ministerie van Werken en Transport van de Bahama’s het contract verkregen voor de uitbreiding van de cruiseterminal in Nassau. De contractwaarde bedraagt circa 44 miljoen dollar (33 miljoen euro). Het project zal in de eerste helft van 2010 worden voltooid.
Om de nieuwste generatie van megacruiseschepen van de Genesis-klasse te kunnen verwerken heeft de regering van de Bahama’s opdracht gegeven voor de uitbreiding van de cruiseterminal van de haven. Eind 2009 moet een deel van de uitbreiding gereed zijn om Royal Caribbeans cruiseschip ‘Oasis of the Seas’ te kunnen ontvangen.
De opdracht omvat het verlengen en verbreden van het toegangskanaal en zal met een jumbo snijkopzuiger worden uitgevoerd. In totaal zal circa 1,5 miljoen kubieke meter aan zand en rots worden gebaggerd waarmee een bestaand eiland vlak bij de cruiseterminal zal worden vergroot. Een onderaannemer zal als onderdeel van de opdracht een nieuwe damwand om het eiland aanleggen en een aantal nieuwe afmeerplaatsen voor de schepen bouwen.

Reageer op dit artikel