nieuws

Bonden begrijpen niets van houding Aedes

bouwbreed

De vakbonden laken de halsstarrige houding van Aedes bij de onderhandelingen over de cao woondiensten. Volgens onderhandelaar Aart van den Brink van CNV Woondiensten blijkt dat Aedes geen enkel gevoel bij de naderende crisis. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de corporatiekoepel hardnekkig vasthoudt aan een verhoging van de topsalarissen met 10 procent terwijl […]

De vakbonden laken de halsstarrige houding van Aedes bij de onderhandelingen over de cao woondiensten. Volgens onderhandelaar Aart van den Brink van CNV Woondiensten blijkt dat Aedes geen enkel gevoel bij de naderende crisis.
Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de corporatiekoepel hardnekkig vasthoudt aan een verhoging van de topsalarissen met 10 procent terwijl de laagste salarissen 25 procent omlaag moeten, zo bleek na de vijfde onderhandelingsronde.
Zijn FNV-collega Charles Verhoef merkt het aan de halsstarrige manier waarop Aedes blijft vasthouden aan het schrappen van veel cao-bepalingen. Dit gebeurt onder het mom dat corporaties over allerlei zaken maar zelf moeten onderhandelen met de ondernemingsraden. In een protocol is echter afgesproken dat de cao zodanig moet zijn dat corporaties die daar geen zin in hebben, moeten kunnen terugvallen op de cao. De bonden gaan daarom maar eens met de leden overleggen wat zij hiermee aan moeten. Na vijf rondes zijn ze nog geen stap dichter bij een cao-akkoord gekomen.

Reageer op dit artikel